Q50 Saat ( Smart Watch ) Kullanımı

Q50 Tipi Aliexpress'ten alınan akıllı saatlerin ayarlarını yapmak ve saati kullanabilmek için Setracker uygulamasına ihtiyaç vardır.



Saatin bu ayarlarını yapmadan saatti herhangi bir şekilde kullanamazsız. Saati kullanmak ve gerekli ayarları yapmak için öncelikle saate bir SIM kart takılmalıdır.
Saate SIM kart takıldığında saat kendisi otomatik Setracker uygulamasının sunucularına bağlanır. Setracker’ın birden fazla sunucusu vardır. Bunlar Asia&Oceania – North America – South America – Europe vb.  sunucularıdır. Ve her bir sunucunun ayrı bir ip adresi vardır. Aliexpress den alınan saatlerde genellikle varsayılan olarak Asia&Oceania sunucularının ip adresi tanımlıdır. Q50 Saati ilk aldığımızda ve sim kartı taktığımızda saat kendisi otomatik olarak Asia&Oceania sunucularına bağlanır. Burada önemli olan, SIM kart takıldığında Q50 akıllı saatin ekranında şebeke çekim gücünü gösteren işaret ve 2g internet bağlantısının aktif olduğunu gösteren E işaretinin çıkmış olmasıdır.
SIM kartı taktık ve saatte bütün işaretler belirdi. Budan sonra biz kendi telefonumuzun Google Play arama bölümüne, “Q50” yazıp arattığımızda Setracker uygulaması ilk seçenek olarak çıkacaktır. Bu uygulamayı kendi telefonumuza kuruyoruz.
Şimdi uygulamanın kurulum ve kayıt kısımlarına hiç girmeyeceğim. Çünkü bu kısmı youtube ve daha bir çok kaynakta ayrıntılı olarak bulabilirsiniz. Yine de tedbir olsun diye birkaç bağlantıyı aşağıda veriyorum. Buralara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

          1. WikyWatch - Akıllı Çocuk Telefonu - Kurulum Aşamaları
2. Q50 SmartWatch tanıtım ve kullanımı

Ben daha çok uygulamanın kurulum ve kullanımı sırsında meydana gelebilecek hataların çözümü üzerine yoğunlaşacağım. Uygulamayı yükleyin ve gerekli kayıt ayarlarını yapın. Her şey yolunda giderse bu yazımı okumaya devam etmenize gerek yok artık.
Ancak uygulamada cihaz çevrim dışı hatası alıyor ve Q50 akıllı saatin ayarlarını alıyorsanız sorunların kaynağı ve çözüm yollarını hakkında size birkaç ön fikir vermeyi deneyeceğim.
Q50 akıllı saat çevrim dışı hatasına sebep olacak bazı durumlar:
 Q50 akıllı saatin göstergelerini kontrol edin.
1 . Şebeke çekim işareti var mı? Varsa sıkıntı yok. Eğer şebeke sinyal seviyesine gösteren çubuk boş ise seçenekler
a) Taktığınız sim kart kullanıma açılmamıştır.
b) Bulunduğunuz yerde şebeke yoktur.
c) Q50 akıllı saatiniz veya sim kart bozuktur.
Bu ihtimaller dâhilinde başka sonsuz ihtimallerde söz konusu elbette. Çözmek için standart telefonlara yaşanan sorunlar ve uygulanan çözüm yolları saatiniz içinde geçerlidir. Bu yolları da denemeyi ve değerlendirmeyi ihmal etmeyin.
2. Şebeke sinyal gücünü gösteren işaretin yanında saatin 2G internet bağlantısının aktif olduğunu gösteren “E” şeklinde bir işaretin var olması gerekir. Yoksa nedenleri şöyle olabilir.
a) Öncelikle 2G internet bağlantısı tüm operatörlerde vardır. Bunun için herhangi bir 3G veya 4.5G internet paketi almanız yeterlidir. Siz 4.5G veya 3G paketi alsanız dahi Q50 akıllı saat kendisi 2G üzerinden bağlar. Zaten operatörlerin 2G internet paketi yok mecburen 3 veya 4.5G internet paketlerinden almak gerekir.
b) Sim kartınız internete açıksa ve internet paketiniz varsa bile eğer kırsal bir bölgede yaşıyorsanız normal telefonların çektiği internet bağlantısına erişemeyebilirsiniz. Q50 nin çekim gücü daha zayıf olabilir.
c) Q50 Saatiniz bozuktur.

d) Küçük bir ihtimal de olsa saatin apn ayarlarının yapılması gerekir. APN ayarları bu durumda ancak SMS komutları kullanılarak yapılabilir. Bunun için hemen aşağıdaki bağlantıya tıklayın.
       Bir süre önceye kadar akıllı saatler için siz değerli ziyaretçilerimizin teknik sorunlarının (yazılım atma, imei düzeltme vb) çözümü amacıyla,  teknik yardım hizmeti veren bir arkadaşımız vardı. Ancak sitesini kapatıp bize artık bu hizmeti veremeyeceğini bildirdiğinden onun iletişim bilgilerini sildik. Böyle bir hizmet veren site veya kişiyi bulduğumuzda sizinle iletişim bilgilerini paylaşacağız. Şayet bu hizmeti, ücretli veya ücretsiz olarak sağlayacak sizin bildiğiniz birileri var ise bizimle iletişime geçemenizi rica ediyoruz. 
Son olarak eğer saatin İMEİ numarasını program kullanarak veya Programsız SMS kodu ile değiştirmişseniz Setracker sürekli çevrimdışı olocaktır. Bu durumda cihazın ID numarası değiştiği için cihaz internete bağlı olsa dahi Setracker de sürekli çevrim dışı veya kapalı gözükecektir. Bunun tek çözüm yolu Setracker dışındaki diğer GPS uygulamalarını kullanmak ve cihaz ayarlarını SMS komutları ile gerçekleştirmek olacaktır. Aslında Setracker olmadan da SMS komutları ile yapılan ayarlamada cihaz çok kullanışlı ve kullanım sırasında performansından hiçbir şey kaybetmiyor. Hatta Q50 akıllı saat için SMS komutları ile yapılabilenler Setracker ile yapılabilenlerden daha fazladır. İsterlerse tabi hali hazırda Setracker kullananlarda SMS komutlarını kullanmalarında hiçbir sakınca yoktur.

Q50 akıllı saat SMS Komutlarının tam listesine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

TEKNİK YARDIM MESELESİ ÜZERİNE
Deneyselnadir olarak bizim teknik yardım servisimiz veya bu hizmeti şöyle yada böyle verme imkanımız maalelesef yok. Bunun için çok üzgünüz.  Siz değerli okuyucularımız için daha önceden teknik konularda yardım sağlayan bir arkadaşımız vardı. Ancak kendisi sağlık sorunları nedeniyle gelen yoğun talebi karşılayamadığını ve bu sebeple okuyucularımızla iletişimi kesmek istediğini üzülerek belirtti.  Kendilerine acil şifalar diler şimdiye kadarki  yardımları için teşekkür ederiz. Sizinde bu durumu anlayışla karşılayacağınızı umarız.
SİTEMİZ ZİYARTÇİLERİ SIKLIKLA AKLLI SAATLERİN  KURULUM AYARI , İMEİ DEĞİŞTİRME, YAZILIMLA VEYA FİZİKSEL MÜDAHALE İLE GİDERİLEBİLECEK BAZI  ARIZA SORUNLARI İLE SIKLIKLA KARŞILAŞMAKTADIR.  ZİYARETÇİLERİMİZİN BU TALEPLERİNİ ÜCRETLİ OLARAK DA OLSA  KARŞILAYABİLECEK TELEFON TAMİRCİSİ VEYA AKILLI SAATLERDEN ANLAMA VE ÇÖZME İMKANINIZ VARSA HER TÜRLÜ REKLAMINIZI İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ SİTEMİZİN BU SAYFASINDAN ÜCRETSİZ OLARAK YAYINLAMAYA HAZIRIZ. BU TEKLİFİMİZİ TANIDIĞINIZ TELEFON TAMİRCİSİ VB. İŞLERLE UĞRAŞAN KİŞİLERE BİZİM ADIMIZA HER OKUYUCUMUZ İLETEBİLİR. 
Çünkü bu konuda çok yoğun bir talep var ve insanlar müraacat edecek kimse bulamıyorlar. Bizde en azından bu durumdaki kişilere bu şekilde yardım etmiş oluruz.

Kısaca  teknik yardım konularında sizde yardım etmek isterseniz  bizimle iletişime geçmenizi rica ediyoruz. 

Akıllı Saat
Akıllı Saat imei Değiştirme,
Akıllı Saat IMEI,
Akıllı saat sms
Akıllı saat sms kod,
Akıllı saat sms komut,
Q50
Q50 SMS
Q50 sms kod,
Q50 akıllı saat,
Q50 akıllı saat SMS,
Q50 akıllı saat sms kod,
Q50 sms komut,
Q50 akıllı saat sms komutlar,
Setracker
Setracker akıllı saat,
Setracker Bağlantı Sorunu
Setracker Çalışmıyor,
Setracker Çevrimdışı,
Setracker Bağlantı Sorunu,
Q50 smart watch SMS,
Q50 sms codes,
Setracker Device Offline,
Setracker Offline,
Setracker Offline Eror,